Skordeloppet2016_600x600

Stor som liten, tränad som otränad - alla är välkomna!

Skördeloppet Hedemora – en löparfest för hela familjen

Den sista lördagen i augusti varje år arrangerar Hedemora Friidrott Skördeloppet, en löparfest utöver det vanliga. Uppvisningar, Musik efter banan, Spurtpriser efter banan och massor av priser i nummerlappslotteriet.

Skördeloppet - Öppet spår Under fem dagar i sista veckan i augusti kommer du kunna springa ditt eget Skördelopp när du vill, och faktiskt även var du vill! Skördeloppsbanan finns tillgänglig, men vill du hellre springa någon annanstans går det också bra.

Lagkampen; Vi bjuder på picnic

Alla föranmälda lag bjuds på en picnicpåse. De lagdeltagare som tävlar i Skördeloppet - lördag deltar också i nummerlappslotteriet, de tävlar om pallplatser och självklart, det hedervärda vandringspriset Högaffeln. Lag som tävlar under lördagen, får sin picnic direkt efter målgång.

Prisregn, medaljer och pallpriser

Skördeloppet är känt för sitt prisregn, så blir det även i år. Medaljer och priser delas ut till deltagare som springer i Skördeloppet - Lördag, och självklart får alla löpare i Skördeloppet Skola både medalj och diplom. 

Storsatsning på barnen: Skördeloppet - Skola
Vi valde år 2020 att satsa alla sponsorpengar vi fick in på barnen och gör en nysatsning med Skördeloppet - Skola.
I princip samtliga förskolor, låg- och mellanstadieskolor i kommunen var med på tåget och  nappade på erbjudandet om att köra Skördeloppet Skola med sina barn under passande idrottslektion eller liknande. Skolorna fick ett kit med målbanderoll, medaljer och diplom till alla barnen och genomför Skördeloppet på minst 400m på plats på skolan, förskoleavdelningen eller gymnastiklektionen under sista veckan i augusti. Vårt mål var att 80% av skolor och förskolor ska nappa och att vi ska få över 2000 barn att springa Skördeloppet Skola. Vi klarade målet!
Skördeloppet - Skola blev så populärt och uppskattat att vi självklart kommer fortsätta med det så länge det finns barn och personal som vill vara med.

Mycket välkommen!