Skordeloppet2016_600x600

Stor som liten, tränad som otränad - alla är välkomna!

Skördeloppet Hedemora – en löparfest för hela familjen

Den sista helgen i augusti varje år arrangerar Hedemora Friidrott Skördeloppet, en löparfest utöver det vanliga. Uppvisningar, Musik efter banan, Spurtpriser efter banan och massor av priser i nummerlappslotteriet.

Skördeloppet 2020 Öppet spår blir inte riktigt som vanligt, vi jobbar just nu runt detaljer med spurtpriser, lotterier, servering och starter.

Ingen tidtagning med chip - inga pallplatser i år

I Skördeloppet - Öppet Spår kommer vi inte att registrera några tider och inte heller utse någon formell vinnare grundad på tidtagning, utan satsar allt på laganda, folkhälsa och och motionsglädje. Det kommer att vara ett nummerlappslotteri där alla som föranmält sig deltar.

Ingen masstart, starter under hela dagen

För att hålla bra avstånd mellan löpare kommer vi att skippa masstarten och släpper istället iväg löpare och motionärer på bestämda tider under hela dagen. Det kommer finnas ett maxantal startande per heat och första start går redan på förmiddagen. Vi kommer således att förenkla tidtagningen i år med en lösning utan chip.

Minskat antal klasser

Vi minskar antalet klasser till Knattar&Kids 400m, 5km motion, och 10km motion. Och minskar deltagaravgiften till 100kr. Knattar&Kids springer fortfarande gratis!

Färre funktionärer, mindre smittrisk

Vi kommer minska antalet funktionärer både på arenan och ut efter banan. Detta ställer högre krav på att löparna själva hjälper till att hålla koll i trafiken.

Nummerlappslotteriet - presentkort

Eftersom det lokala näringlivet är hårt drabbat just nu kommer vi istället för att be om sponsring till priser i nummerlappslotteriet i första hand köpa presentkort som gäller i de lokala butikerna. Vi hoppas därför att de sponsorer som inte är ekonomiskt drabbade av Corona-krisen är med oss så att vi kan köpa riktigt många presentkort i de lokala butikerna.

Vi kommer inte utse pallplaceringar i år.

Fortfarande osäkert - vi lyssnar på Folkhälsomyndigheten och hoppas det ordnar sig

Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas verkligen att vi får vårt polistillstånd och så vi kan genomföra Skördeloppet - Öppet Spår i augusti 2020.

Inbetalade deltagaravgifter - om vi trots allt måste ställa in

Eftersom vi sänkt deltagaravgiften kraftigt i år, hoppas vi, om vi trots allt måste ställa in Skördeloppet 2020, att ni som betalat in vill se er inbetalning som ett stöd för föreningens vidare verksamhet. Men om någon vill ha tillbaka sin deltagaravgift löser vi det så klart. Det är bara att höra av sig i så fall.

Mycket välkommen!