Skordeloppet2016_600x600

Skördeloppet 2023 - vi kör för fulla cylindrar igen!

Nu har vi firat Skördeloppets 10-årsdag, och vilken dag vi fick!
Vädergudarna var med oss som vanligt och bjöd på perfekt springväder, varken hett eller blött.

Över 260 löpare kom till start i olika klasser under lördagen. Det är en deltagarsiffra vi är otroligt nöjda med efter trassliga tre år med olika typer av pandemijusteringar mm, och dessutom en av de mest regninga augustimånadena i mannaminne.

Nya samarbeten!

Efter svackan förra året med för få funktionärer har vi nu startat samarbete med Säters Idrottsförening - Friidrott, de bidrar både i ledningsgruppen och på banan med många funktionärer. Vasaskolans SKol-IF är med, och även Kvinnojouren Hedemora, Frivilliga Resursgruppen och flera politiska partier. 

Totalt har Skördeloppet i år engagerat över 2300 människor, varav 1700 barn i skolor och förskolor, 100 motionärer i öppet spår, alla stadsloppslöpare, knattar och kids i Lilla Skördeloppet och våra 100 funktionärer. Till det kommer skolpersonal på 17 skolor och förskolor, servicepersonal på kommunen och alla sponsorer.

Södra Dalarna och folkhälsan är vinnare och Skördeloppet i Hedemora en succé! Hurra!

loading...

Våra fotografer:

Årets foton är plåtade av Lillan Persson (arenabilder) och Ulrica Bodin (bilder från arena + bana). Hör av dig om du vill köpa någon bild i hög upplösning, så löset vi det. 

Vill du inte vara med på bild?

Vill du inte vara med på bild?  Hör av dig så plockar vi självklart bort omgående. Ring Anna-Maria: 070-2613057.