Skordeloppet2016_600x600

Starttider & preliminärt program lördag 28 augusti 2021

10,00: Efteranmälan och kiosken öppnar

Incheckningen och nummerlappsutlämning kommer vara strax utanför arenan i år, och öppnar redan vid tio. Passa på att besöka butiker på stan i väntan på just din start och kom i lagom tid starten. Vi vill undvika trängsel på arenan.

11,00: Grillen öppnar

Vi kommer inte ha sittplatser i serveringen i år, utan ser helst att alla sprider ut sig på arenan och håller avstånd när man mumsar på Skördeloppslunchen.
Vi har också minimerat antalet rätter till två, detta för att minska köer och trängsel. Välj på den klassiska Skördeloppsburgaren, eller Skördeloppsburgare med grillost från Grådö Mejeri. I kiosken kan du köpa kokt korv med bröd också. 

Kösystemet kommer gå till så att du tar en beställningslapp, fyller i allt du vill äta, lämnar lappen till serveringen, och så går du en bit ifrån och väntar på din mat. Serveringsfunktionärerna kommer ut med maten till dig.

12,00: Knattelopp 400m, 800m i flera heat på arenan

Knatteloppen kommer gå i flera olika heat, vi vill  inte trängas. Endast löpare (inkl. ev medspringande förälder) får vistas i start/målområdet. Publik önskar vi se ut efter hela 400meters banan, väl utspridda så barnen får pepp hela varvet. Och på läktaren så klart. 
Efter loppet kommer fika och medaljer delas ut inne på gräsplanen så lämna målområdet så fort som möjligt! 

Publik

När knatteloppen är klara, hoppas vi publik och smålöpare sprider ut sig efter hela 5km sträckan och hejjar på dem som springer längre under eftermiddagen. Vi ser hellre publik efter banan än just på arenan. 

Publik på arenan vistas utanför staketet, på läktaren, runt om hela 400metersbanan och vid kiosk/servering. Tänk på avstånden, vi har tillgång till mycket utrymme så sprid ut er! Publik får inte vistas på gräsplan och i start/mål-området. 

13.40: Uppvärmning i startområdet

Uppsök din plats i rätt startfålla i startområdet i tid, för gemensam uppvärmning med Hedemora Träningsverk på plats. 

14.00: Rullande start 10km

14.00: Rullande start 5km

Vi kommer inte tillåta trängsel i startområdet, varför startfältet kommer delas in i startfållor. Endast löpare får vistas i startområdet. 10km startar först, sedan delas löparbanorna in utefter hastighet. Man håller sig till sin löparbana tills efter första svängen. Tidtagningen startar när just du passerar startstrecket, så det är ingen brådska om du ligger långt bak i startfältet. 

Efter loppet kommer medaljer, godsaker och dryck att delas ut på gräsplanen, och där har vi tillgång till hela stora fotbollsplanen så sprid ut er för vila och återhämtning.

Slingan på 5 km genom några av centrala Hedemoras vackra miljöer, till exempel Stora Torget, Apoteksträdgården, Gammelgården, Munken, och Sveaparken.

14,15: Prisutdelning i nummerlappslotteriet direkt efter målgång, priser hämtas i kiosken

15,15: Skördeloppet Öppet Spår 2020 beräkans vara avslutat och pallpriserna delas ut.