Skordeloppet2016_600x600

Skördeloppet 2018 - en bildkavalkad

Ett stort tack till vår fotograf Christer Schapiro, Redhorse Photo

Vill du beställa en bild?

Hör i så fall av dig till fotografen:
Christer Schapiro - klicka!

Vill du inte vara med på bild?

Hör av dig så tar vi genast bort ditt foto!

loading...
loading...

Skördeloppet 2018 -
David Nilsson, Högbo IF slog nytt banrekord på 32,53! (10km)

David Nilsson, Högby IF, vinnare Skördeloppet 10km. Foto: Christer Schapiro, Redhorse Photo
David Nilsson, Högby IF, vinnare Skördeloppet 10km. Foto: Christer Schapiro, Redhorse Photo

David Nilsson är i sverigetoppen bland långdistanslöparna och slog tidigare i år sitt personbästa på 10 kilometer med 18 sekunder när har i tyska Paderborn Osterlauf sprang in som fyra och bästa europé på 29,03. I lördags slog han nytt banrekord på Skördeloppet 10km när han vann den ganska krävande banan på 32.53. Detta efter att tre dagar tidigare vunnit Ultravasan 45km och satt banrekord även där.
Damklassen på Skördeloppet 10 km vanns av Danska Louise Laursen, som sprang i mål på 38,04, dryg en minut före Emelie Eriksson från Stora Skedvi IK.
Som vanligt var arrangemanget välordnat in i minsta detalj, och både löpare, publik och funktionärer fick en fin dag.

-          Det har rullat på bra hela dagen, sade Peter Sennblad, banchef. Men för mig, som löparnörd, var höjdpunkten när jag insåg att det var David Nilsson, en av Sveriges nu bästa långdistanslöpare, som kom på upploppet, fortsatte han.
Arrangör för Skördeloppet, som i år firade femårsjubileum, är Hedemora Friidrottsklubb, och arrangemanget drevs i år i ett samarbete med bland andra Hedemora Träningsvärk och Svenska Kyrkans Unga.

-          Vi är en ganska liten förening, förklarar Anna-Maria Nordström, tävlingsledare. Och vi behöver samarbeta för att få ihop de närmare 100 funktionärer som krävs.
-          Dessutom vill vi att det ekonomiska överskott som genereras tillfaller fler aktiva föreningar än bara friidrotten. Pengar ska skapa verksamhet, inte sitta på banken avslutar hon.
 
David Nilsson, Högby IF och tvåan Merih Hagos, Eskilstuna FI inför varvning i Skördeloppet 2018. Foto: Christer Schapiro, Redhorse Photo.

Skördeloppet 2018 i SPRING

Skördeloppet 2018 i DT.se

Foto: Ahmad "Ibra" Ibrahimi